I mellanstadiet hade jag en smart lärare som lyckade vända mig. I motsats till många lärare ditintills sa hon – Gunnar, du är inte dålig på att sitta still, nej vet du, du är bra på att röra dig.

De orden färgade hela uppväxten och till stor del den jag är idag. Många (som jag minns det) härliga timmar lades i elljusspåret ensam efter skolan innan den vanliga träningen. Det jag tränade mest då var hockey och simning. Simningen lede fram till en 5 plats på ett nordiskt mästerskap. Hockeyn ledde nog mest fram till insikten att det inte var min sport.

Efter studenten drev jag och en kompis cykelbudsfirman Ekobudet i Uppsala. Han fakturerade och ringde och jag cyklade som en galning. Då föll sista pusselbiten i min triathlon satsning på plats och lite senare lämnade jag Sverige för att i två år leva som triathlonproffs i Australien. Det var en underbar tid och avslutades med en 12:e plats i världsmästerskapen i Perth Australien 2000. Framgången var med mina mått mätt fantastisk och jag såg då för första gången vilket otroligt starkt samband det är mellan mental inställning och resultat. Väl hemma i Sverige startade jag tillsammans med min syster och svåger träningsstället form i Knivsta och jag utbildade mig till naprapat, personlig tränare, kostrådgivare och mental coach.

Jag håller i skidträning och löpträning, har inspirationsföreläsningar, ordnar tävlingar och träningsläger och jag jobbar självklart som naprapat. Just nu har jag ett jättespännande uppdrag åt FIFA och svenska fotbollsförbundet, där jag är ansvarig för fysträningen för domare i allsvenskan samt svenska FIFA domare. Nu till våren startar vi formtopps löpträning igen, som förra året hade över 100 deltagare. Lite kunde den killen som sprang här själv ana att vi nu 25 år senare skulle få springa här igen med 100 kompisar. Tanken svindlar och jag fylls av glädje och tacksamhet.

 

Mera information om mig finns på www.gunnarsoderstrom.se.

62023551-ne5TQ

Gunnar Söderström

Leg Naprapat
Kostrådgivare
Personlig tränare
Mental tränare