SKIDTRÄNING 2017/2018

Träningen startar måndagen den 11 december. Platsen är Knivsta Elljusspår med start 19:45. Vi  håller sedan på i ca 60 – 65 min. Ovan på det hoppas vi även kunna bjuda på lite extra teknikträning på någon helg när snön väl är här. Träningen rullar sedan på på måndagskvällarna i 11 veckor framåt (speciallösning under mellandagarna) tills slutet på februari då några av oss avslutar säsongen med att åka öppet spår mellan Sälen och Mora.

I år hoppas vi på en bra vinter med bra snö och sköna minusgrader. Det är ju ganska ovanligt nuförtiden. Men trotts att vi dom senaste 10 åren bara haft 2 max 3 riktigt bra vintrar så har skidträningen funkat otroligt bra. Bara att komma ut under det mörkare halvåret träna fysisk tillsammans med andra i grupp. Ja, det funkar helt enkelt. Kombinationen kondition och styrka för skidåkningen är riktigt givande så när väl snön faller är vi så redo man någonsin kan vara.

Första träningen (om det inte finns snö) sker med stavar men utan skidor. På fötterna har vi alltså vanliga skor (springskor) om det går så sträva gärna efter ett par med så bra fäste som möjligt.

Detta är ett mycket roligt sätt att träna utomhus på ett lite nytt sätt tillsammans med likasinnade glada kompisar. Träningen är för alla men det är dock ingen total nybörjare kurs för skidträning.  Alltså det är ett plus om man någon gång i barndomen stått på skidor eller om man aldrig stått på skidor är det då bra om man sedan tidigare gillar att träna och är van vi det.

MVH Gunnar

Träningen måste vara rolig, för annars är det inge kul =)

TRÄNINGSLÄGER

Den 19 – 21 januari flyger formtopp till Östersund för att i dagarna 3 har vårt roliga skidträningsläger ”Vuxna på glid”  
Detta ingår:
Flyg ToR Arlanda – Östersund, planet går 11:15 på fredag den 19/1.
Taxi från flygplatsen till hotellet
2 Nätter på hotellet med frukost. Längdspåret ”rundar” vårat hotell så det är bara att åka hur mycket man vill.
Teknikträning på fredagen
Inspriationsföreläsning lördagen
Musik gissningstävling, lekar, stafetter, fina priser, goodiebag och massa annat roligt. Allt är så klart helt valfritt, det är VERKLIGEN 100% ok att bara flyga med upp och sen bara köra längdskidor i ditt tempo när det passar dig hela helgen. Se gärna det andra som ett alternativ som man är med på om man har lust. Hotellet har även en relax avdelning. Blir resan full tecknad hoppas jag kunna bjuda på ännu mera grejer.
Resan kostar 3690kr i dubbelrum.

ANMÄLAN 

Anmälan till skidträningen säsongen 2017/2018 är nu öppen och det gör man lättast genom att betala in 760krBG 239 – 4799. Ange helst mailadress men om det inte får plats så funkar det med bara namnet också. I vilket fall som helst är det bra att även skicka ett mail mail till formtopp@hotmail.com så får man en bekräftelse på sin anmälan. I anmälan ingår även en formtopp vattenflaska =)

ÖPPET  SPÅR

För 10:de året i rad avslutar vi säsongen med att åka tillsammans upp med buss till Mora på söndagen den 25 februari. Där stannar vi och hämtar nummerlappar och känner in stämningen. Efter det går bysten vidare mot Venjan där vi sover över natten. Tidigt tidigt på måndagen den 26 februari väntar ett stort äventyr då bussen rullar mot Sälen och starten i Vasaloppet/Öppetspår. När solen går upp över myrarna och man är på väg mot den första kontrollen i Smogan, det är en mycket speciell känsla och ett minne för livet. Det är verkligen en mycket rolig resa som vi precis som allt annat vi gör kör på våra egna villkor i vår egen takt. Om du är intresserad går det fint att anmäla sig på formtopp@hotmail.com och vänta inte för länge då dessa resor hitintills blivit fullbokade väldigt snabbt.

Under resan ingår förutom övernattning, lunch upp på bussen och den viktiga middagen kvällen innan loppet samt kvällsfika och frukost. VI kommer även ha med lite goodiebag för alla deltagare. Priset kommer att landa på 1980kr. Anmälan sker på formtopp@hotmail.com och inbetalningen sker lättast på BG 239 – 4799 ange namn på inbetalningen.

 

Precis som tidigare år finns för dom som vill även en valla service. Det är otroligt smidigt då vi lämnar ifrån oss skidorna på kvällen innan. Våran super duktiga vallare fixar sedan skidorna under natten för att verkligen kunna ta del av dom allra bästa och senaste väder rapporterna. Så hämtar vi dom bara vid starten i Sälen.

 

Mera info om detta kommer längre fram

UPPLÄGG

Träningen är för alla men detta är ingen totalt nybörjare träningsgrupp. Det är bra om du redan gillar att träna och möjligen/helst har stått på skidor någon gång tidigare. Sedan är det mycket vanligt att många säger ”jag har inte åkt på 30 år” eller nått liknande och det är såklart helt ok, men bara det att det finns en viss balans på skidorna så man kan stå själv är en bra start. På träningarna jobbar vi både med teknik och kondition.

Upplägget påminner mycket om det vi haft tidigare år, det kommer gå utmärkt att både köra på riktigt snabbt eller ta det lite mera i sin egen takt.